A biztosítási fedezet csínjának-bínjának elsajátítása segít a megfelelő fedezet megfelelő áron történő megszerzésében. Még egy biztosítótársaságnak is vannak előírásai és szabályzatai, amelyeket be kell tartania. Így a vállalatnak ki kell gyomlálnia azokat, akik nem térítik meg ugyanazt a befektetést nagyon sokért.

Minden évben folyamatosan figyelje a gépjármű-biztosítási díjakat. Ha szorgalmasan ellenőrzi a kötvénylehetőségeket a szolgáltatónál és másoknál, sok pénzt takaríthat meg a prémiumán. Amikor megvásárolja a biztosítást, vagy találhat megfizethetőbb társaságot, vagy jobb megtakarítást kérhet jelenlegi biztosítójától.

Amikor egy fiatal sofőr autóbiztosítását fontolgatja, fontolja meg a magasabb önrész előnyeit és hátrányait. Ha magasabb az önrész, akkor olcsóbb kötvény lesz, és fordítva. Általában ajánlatos a kettő között jó közeget találni, attól függően, hogy a sofőr milyen vezetési készségeket és területet fog vezetni.

Amikor megpróbálja csökkenteni az autóbiztosítás költségeit, próbáljon meg tiszta hitelnyilvántartást fenntartani. Valamilyen oknál fogva az autóbiztosítók úgy vélik, hogy a jobb hitelképességűek jobb vezetők is, és kevesebb balesetet szenvednek el. Hitelpontszámának ismerete jobb helyzetbe hozza Önt, hogy alacsonyabb árakról tárgyaljon.

Mindig ügyeljen arra, hogy módosítsa az autóbiztosítási kötvényt, hogy pénzt takarítson meg. Amikor árajánlatot kap, megkapja a biztosító által javasolt csomagot. Ha finom fogazatú fésűvel megy végig ezen a csomagon, és eltávolítja azt, amire nincs szüksége, évente több száz dollárt takaríthat meg.

Függetlenül attól, hogy online vagy személyesen keres autóbiztosítást, nézzen körül! Különbségek bővelkednek a díjak árai között, mivel a biztosítótársaságok eltérő álláspontot képviselnek az Ön statisztikáiban. Lehet, hogy egyeseket jobban érdekel a vezetési múltja, míg mások jobban a hitelére összpontosítanak. Keresse meg azt a céget, amely a legjobb fedezetet kínálja Önnek a legalacsonyabb áron.

Ha régebbi típusú járművel rendelkezik, hagyja abba az ütközési lefedettséget. A legtöbb kötvény korlátozott összegű ütközési fedezettel rendelkezik, amely nem fizet többet, mint a kék könyv szerinti érték. Vizsgálja meg, mennyit ér a járműve, majd számolja ki, mennyibe kerül a hozzáadott ütközésvédelem. Az extra fedezeti összeg kifizetése néha nem éri meg.

Az Ön által választott jármű típusa befolyásolhatja az autóbiztosítás költségeit, különösen, ha sportkocsit vezet. A sportautók biztosítása általában drágább, mivel ezeknek az autóknak magas a lopási aránya és gyenge az ütközési teljesítménye. Érdemes azonban körülnézni, mert a különböző biztosítótársaságok eltérő módszerekkel döntik el, mi határozza meg a sportautót. Bár általában minden kicsi, gyors, kétajtós autót sportkocsinak tekintenek, a kérdés egyre bonyolultabb, ha négyajtós autókról van szó. Csak azért, mert az egyik ügynökség sportkocsinak minősíti az Ön járművét, még nem jelenti azt, hogy a következő is ezt fogja tenni.

Ne hozzon elhamarkodott döntést, és hagyja abba a biztosítási fedezetét, mielőtt meggyőződött arról, hogy szerződése van a másik társasággal. Már néhány nap autóbiztosítás nélkül is nagy kockázatot vállal, mert sajnos bármikor előfordulhat autóbaleset.


Számos tévéhirdetés létezik az autóbiztosításokról, a legtöbbjük hihetetlen megtakarításokat hirdet, és azt állítja, hogy olcsóbb, mint versenytársaik. Ne kössön biztosítást csak az alapján, amit a TV-hirdetésben látott. A TV-n megadott árak egy adott demográfiai konfiguráción alapulnak, és előfordulhat, hogy Önre nem vonatkoznak.


Amint látja, vannak megfizethető biztosítási lehetőségek. Valóban jó árakat kaphat, ha körülnéz, és érdeklődik a fuvarozói kedvezményekről.