Jó tippek arra, hogyan kell megfelelően megtervezni a pénzügyeket a munkahelyen


Sokan vannak, akik nincsenek tisztában az interjúkészítés alapvető szabályaival. Bár néhány dolog iparágtól függően változik, vannak olyanok, amelyek minden álláskeresésre érvényesek. Olvasson tovább, ha olyan interjútippeket szeretne megtudni, amelyeket minden embernek ismernie kell odakint.


A jó felkészültség rendkívül fontos, amikor állást keres. Az önéletrajzának naprakésznek kell lennie az aktuális képzettségével. Tartalmaznia kell az összes elért eredményét, beleértve a diplomáit, a bizonyítványait és az iskolai végzettségét. Győződjön meg róla, hogy minden olyan információt tartalmaz, amely releváns a megpályázott állás szempontjából, például korábbi munkahelyi referenciákat és tanulmányi eredményeket.


Ahelyett, hogy beletörődne abba, hogy nem rendelkezik azzal, ami egy adott állás betöltéséhez szükséges, inkább tegye fel magának a kérdést, mit tehetne azért, hogy jobb pályázóvá váljon. Ha például nincs tapasztalata egy bizonyos, a választott területen általánosan használt szoftverprogrammal kapcsolatban, keressen online oktatóanyagokat és útmutató könyveket. Az egyetemek számos ingyenes, nem kreditpontos online kurzust kínálnak. A témák a marketingkutatástól az XHTML-ig terjednek, és a programok elvégzése azt mutatja, hogy hajlandó vagy a többletet is megtenni.


Az önéletrajz megírásakor ügyeljen arra, hogy minden fontos elérhetőségét tartalmazza. Így a munkáltatók sokkal könnyebben felvehetik Önnel a kapcsolatot, ha szükségük van rá. A számukra fontos információk közé tartozik a teljes neve, az e-mail címe, az utcai címe és a telefonszáma.


Győződjön meg róla, hogy az interjú napján magával hozza referenciáinak listáját, ha még nem tüntette fel őket az önéletrajzában. Ez a lista segít az interjúztatónak abban, hogy képet kapjon az Ön személyéről, mivel a referenciáinak tartalmazniuk kell a neveket és a telefonszámokat a nyomon követés céljából.


Minden, az álláspályázatok szempontjából fontos információt hordozzon magánál egy puskapapíron. Gyakran előfordulhat, hogy olyan információkat kérnek Öntől, amelyekre már nem emlékszik, például dátumokat és elérhetőségeket. Ha van egy gyors referencialapja ezeknek az információknak, az nagy segítség lesz a szorult helyzetben. Ez megkönnyíti a pályázatok kitöltését.


Vigyázzon magára, hogy a lehető legegészségesebb maradjon. Azokat az embereket, akik az összes betegszabadságukat felhasználják, rossz szemmel nézik, és az előléptetéseknél általában nem veszik figyelembe őket. Vegye kézbe a helyzetet kiegyensúlyozott étrenddel és megfelelő higiéniával. A karrierje függ ettől.


Az internet nagyszerű forrás, de más helyeken is keresnie kell állást. A közösségi oldalak néha segíthetnek, de a legjobb megközelítés az, ha felkutatja az érdeklődésére számot tartó vállalatokat, kideríti, hogy van-e szabad állásuk, és az önéletrajzát megismerteti az emberekkel.


Tartsa a kapcsolatot korábbi munkáltatóival, ha jó hírnévvel távozott. Soha nem tudhatja, hogy felbukkan-e egy olyan álláslehetőség, amelyre Ön alkalmas. A kialakult üzleti hálózatának egészségesen tartása megakadályozza, hogy elfelejtsék Önt. Ráadásul egy korábbi munkáltató könnyebben ad önnek dicsérő ajánlást, ha emlékszik önre.


Ha nehezen talál munkát abban a városban, ahol lakik, lehet, hogy a szomszédos városban kell keresgélnie. Lehet, hogy macerás mindennap máshová utazni, de munkahelyet nem olyan könnyű találni. Még ha a szomszédos városban van is munkája, akkor is kereshet továbbra is a saját városában.


Bár a jó interjústílus nem mindig garantálja az állást, de mindenképpen kívánatosabb jelöltnek tűnhet. Tartsa szem előtt a fenti információkat, amikor legközelebb interjúra készül. Ezzel megnöveli annak az esélyét, hogy a kívánt állás az Öné legyen.