Személyes fejlődésen tanakodsz? Próbáld ki ezeket a trükköket!


Mindannyian szeretnénk fejlődni, de gyakran mondjuk, hogy túl elfoglaltak vagyunk, vagy a munkánk túlságosan megterhelő ahhoz, hogy a személyes fejlődéssel foglalkozzunk. Pedig önmagunk fejlesztése a legfontosabb dolog, amit tehetünk, és semmi más nem lehet optimális körülöttünk, amíg mi magunk nem fejlődünk. Ez a cikk különböző módokat dokumentál, amelyekkel valódi személyes fejlődésre tehetünk szert.


Ahhoz, hogy a pénzügyeidet újra a helyes útra tereld, dolgozz ki költségvetést és tervet. Pénzügyi céljaid elérése segíthet elkerülni a későbbi, pénzzel és általános jóléteddel kapcsolatos problémákat. Állíts fel magadnak havi költségvetést, és tartsd magad hozzá. Ha már jól érzed magad, és minden kiadást ki tudsz fizetni, akkor számolhatsz a vészhelyzeti pénzeszközökkel, és végül "tékozolhatsz".


Próbálj meg megerősítéseket használni, hogy lásd magadban, milyen nagyszerű vagy valójában. Az olyan mondatok ismételgetése, mint "erős vagyok", "hiszek magamban", "egészséges vagyok" stb. valóban segíthet abban, hogy jobban érezd magad azzal kapcsolatban, hogy milyen embernek érzed magad. Ez valóban segít növelni az önértékelésedet és a személyes erődet, hogy elérd a céljaidat.


Beszélj azokkal, akik inspirálnak téged. Nézd meg, milyen mantrákat követnek, hogy növeljék a saját személyes erősségeiket és dolgozzanak a személyes gyengeségeiken. Próbáld meg az ő technikáikat iránymutatásként használni, és kövessétek őket példamutatással. Használd ki mások erejét, hogy segítsd növelni a sajátodat.


Találd ki, hogy mit szeretnél kezdeni magaddal. Ez nem azt jelenti, hogy előre fel kell térképezned az egész életedet. Gondolj a következő öt évre. Hol szeretnél lenni? Hogyan néz ki az életed? Ha értékeled ezt a jövőképet, akkor szétszedheted a rétegeket, és meghatározhatod a legjobb cselekvési irányt, hogy eljuss oda, ahová el kell jutnod.


Próbálj meg többet elvégezni korábban, hozz létre egy reggeli rutint, és kövesd azt, amíg mindent be nem fejezel. Ezek a korábbi tervek sokkal jobb napkezdést, valamint nagyobb boldogságérzetet és sikerélményt is biztosíthatnak. A napi céljaidat úgy érheted el, ha a reggeleket az előnyödre használod.


Próbáld meg mindig magadnál tartani a feladatkezelődet. Ez lehet egy papírlapon lévő lista, egy telefonon lévő feljegyzés, vagy akár egy online lista formájában is. Bárhol is dolgozol, próbáld meg szem előtt vagy elérhető közelségben tartani, hogy segítsen elvégezni a feladataidat.


A magányosság olyasvalami, amivel sokan nap mint nap küzdenek. Egy egyszerű tipp, ami segít legyőzni a magányosság érzését, hogy megtanulod élvezni a saját társaságodat. Tanuld meg, hogyan lehetsz önellátó, ami növeli az önbecsülést, ami aztán megszabadít a magánytól való állandó félelemtől.


Az alázat kulcsfontosságú tényező a személyes fejlődésben. Amikor elfogadod, hogy csak egy aprócska pont vagy az univerzumunkban, elkezdheted felismerni, hogy sok mindent kell még tanulnod, ha azt reméled, hogy előbbre jutsz. Ha ezt mélyen legbelül tudod, akkor vágyakozni fogsz mindazok után a tudás és tapasztalat után, ami hiányzik belőled.


Az időgazdálkodás a kiegyensúlyozott élet kulcsa. Egy nap mindig több a tennivaló, mint amennyi idő van ezekre a dolgokra. Szelektívnek kell lenned, és magabiztosan kell megválasztanod, hogy mire fordítod az idődet. Legyenek céljaid, készíts terveket, és amikor váratlan dolgok történnek, fogadd el, ha ez olyasmi, ami boldoggá tesz. Gyakorolnod kell az időgazdálkodást.


Nem szabad kifogásokat találnunk arra, hogy miért nem a saját személyes fejlődésünkre koncentrálunk. Az itt adott tippeket mindannyiunknak ki kell használnunk, hogy olyan egyéniségekké válhassunk, amilyenek lenni szeretnénk. A karrier vagy más kifogás nem akadályozhat meg minket abban, hogy azt tegyük, ami talán az alapvető célunk, önmagunk fejlesztését.